Over VC Beringen

VC Beringen bij La Baracca in 2010
Vespa Club Beringen werd in 2010 opgericht door Fabio Stifani en enkele vrienden die al jaren met de Vespa reden en een clubje wilde stichten in de cité van Beringen-Mijn. Verzamelpunt voor de club werd La Baracca waar iedereen sowieso al regelmatig eentje ging drinken. Als snel was VC Beringen een officiële club onder de vleugels van VC België, de nationale federatie van Belgische Vespa clubs die samen met vele clubs over de hele wereld deel uitmaakt van Vespa World Club.

Over de jaren heen groeide onze club uit tot een toffe bende van zo'n 50 vrienden waar gezellig samenzijn net zo belangrijk is geworden dan het rijden met de Vespa. Eind 2016, na veel prachtige ritten, clubfeesten en clubweekends, gaf Fabio de fakkel door aan Roberto Manganiello die onze tradities met veel ijver verder zet, met de nadruk op vriendschap, plezier en leuke ritten.

VC Beringen is een feitelijke vereniging die tourritten met Vespa motorscooters en sociale activiteiten organiseert. Van zodra het weer het toelaat, meestal van maart tot oktober, organiseren we regelmatig ritten die variëren in lengte en duur. Onze eigen ritten zijn doorgaans zo'n 75 a 100 Km, naargelang de tussenstops en nodige versnaperingen onderweg. Bij ons gaat het om genieten, en niet  om zo snel mogelijk van a naar b te racen. De gemiddelde snelheid tijdens onze ritten is zo'n 50 Km/h en veiligheid staat voorop. De groep is gewoonlijk begeleid door onze eigen wegkapiteins.

De meeste Belgische Vespa clubs organiseren zowel eigen ritten als een officiële clubrit waarop andere Vespa clubs worden uitgenodigd. Vespa rijders uit alle windstreken komen dan samen om een mooie rit te maken. Ter plaatse kan je gewoonlijk wat eten en drinken. Wanneer VC Beringen aan zo'n officiële clubrit deelneemt kan de rit daarheen en de clubrit ter plaatse samen wel eens oplopen tot 150 Km of meer, afhankelijk van de locatie van de organiserende club. Ook onze club organiseert ieder jaar een officiële clubrit met barbecue. We hebben ook ons jaarlijks weekend met de Vespa. In het verleden was dat onder andere naar de Westhoek, naar Namen waar we een clubrit meepikten en naar Zeeland waar we over de indrukwekkende Deltawerken reden. De avonturiers onder ons gaan naar de jaarlijkse Vespa World Days die telkens in een ander Europees land worden georganiseerd.

Voorzitter Roberto Manganiello
Rij je zelf met een vintage of moderne Vespa van 125 tot 300cc en ben je geïnteresseerd om lid te worden van onze familie? Neem dan contact op met onze voorzitter. Je kan een proefrit meerijden om eens te proberen. Lid worden doe je voor amper 15 Euro en omvat de werkingskosten, een verzekeringspolis Verenigingen Cover en lidgeld voor VC België. Raadpleeg het reglement van onze club voor meer informatie en neem zeker eens een kijkje op onze pagina over  veilig rijden

Andiamo!

Het bestuur, 

Roberto Manganiello, voorzitter manrob@telenet.be
Dirk Rijmenants, penningmeester en webmaster dr.defcom@telenet.be
Franco Angelini, bestuurslid en fotograaf
Rita Vandevenne, bestuurslid
Lydia Wouters, bestuurslid

Clubcafé VC Beringen
La Baracca
Kanaalstraat 15c
3582 Koersel - Beringen